FANDOM


Images2


PolisacàridsEditar

Els polisacàrids són carbohidrats relativament complexos. Són polimers formats per molts monosacàrids units mitjançant enllaços glicosidics. Per això són macromolècules molt grans sovint ramificades. Tendeixen a ser, insolubles en aigua i no tenen cap gust dolç, com passa amb la fructosa.

PropietatsEditar

Segons el tipus de monosacàrids que formen els polisacàrids s'anomenen:

  1. Homopolisacàrid quan són el mateix tipus.
  2. Heteropolisacàrids quan hi ha més d'un tipus de monosacàrid present. Estan formats per la repetició ordenada d'un disacàrid format per l'alternança de dos monosacàrids diferents. Alguns heteropolisacàrids participen al costat de polpèptids (cadenes d'aminoàcids). Es tracta essencialment de components estructurals dels teixits, relacionats amb la paret cel·lular i la matriu extracel·lular.

FuncióEditar

Els polisacàrids representen una forma d'emmagatzemar sucres sense crear per això un problema osmòtic per a les cèl·lules. La principal molècula proveïdora d'energia per a les cèl·lules dels éssers vius és la glucosa. El seu emmagatzemament com a molècula lliure, ja que és una molècula petita i molt soluble, donaria lloc a severs problemes, incompatibles amb la vida cel·lular. Els organismes mantenen llavors quantitats només mínimes, i molt controlades, de glucosa lliure, preferint emmagatzemar-la com a polímer. La concentració depèn del nombre de molècules, i no de la seva massa, de manera que la cèl·lula pot emmagatzemar, d'aquesta forma, milers de subunitats de glucosa sense problemes.

¡Interferencia de bloqueo de anuncios detectada!


Wikia es un sitio libre de uso que hace dinero de la publicidad. Contamos con una experiencia modificada para los visitantes que utilizan el bloqueo de anuncios

Wikia no es accesible si se han hecho aún más modificaciones. Si se quita el bloqueador de anuncios personalizado, la página cargará como se esperaba.

También en FANDOM

Wiki al azar