FANDOM


Disacàrid

Un disacàrid és un tipus de glúcid que es forma per la unió de dos monosacàrids per mitjà d'unenllaç covalent. Els disacàrids són solubles en aigua idolços. Una molècula formada per la unió de més de dos monosacàrids és un polisacàrid.


Propietats

Els disacàrids tenen en general diferents propietats físiques i químiques que els monosacàrids que els formen. Tot i així, aquests monosacàrids sí influeixen, dependent de quins siguin, a les propietats de cada un dels disacàrids resultants, que en general seran diferentes. Depenent dels monosacàrids que els constitueixin, els disacàrids resultants poden ser dolços , poden ser cristal·lins, poden ser enganxosos i poden ser solubles en aigua, però n'hi ha que no tenen algunes o cap d'aquestes característiques.

Funció

Des del punt de vista nutritiu, la seva funció a l'organisme és la d'aportació d'energia. Alguns dels disacàrids més coneguts són la sacarosa , la lactoda o la maltosa. Algunes persones poden tenir intolerància a alguna d'aquestes substàncies.

· Els disacàrids es consumeixen principalment pel seu aport energètic i són primer tractats al tub digestiu, a la mucosa del qual es troben les disacàrides, uns enzims que hidrolitzen l'enllaç que uneix els dos monosacàrids i així els torna a separar, i així seran posteriorment absorbits a l'intestí'

Images

Exemple de un disacàrid: el sucre

¡Interferencia de bloqueo de anuncios detectada!


Wikia es un sitio libre de uso que hace dinero de la publicidad. Contamos con una experiencia modificada para los visitantes que utilizan el bloqueo de anuncios

Wikia no es accesible si se han hecho aún más modificaciones. Si se quita el bloqueador de anuncios personalizado, la página cargará como se esperaba.

También en FANDOM

Wiki al azar